In het vroege ochtendgeluid

Willem Bernardus Tijssen

In de nevel van het ochtendgloren
straalt het frisse groen.
Erachter wat zeer kan bekoren
het donkerrood van een beuk.

In het vroege ochtendgeluid
snuif ik geuren van de natuur.
Vogeltjes tetteren heel luid.
De wind strijkt langs mijn gezicht.

Als de dreigende lucht plaats maakt
voor een waterig zonnetje.
Daar waar de natuur ontwaakt
en het jonge leven straalt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In het vroege ochtendgeluid’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.