zwellende lente

Emiel Warswater

zie hoe de bloemen zich opmaken
tot barstens toe onder het gezwollen blauw
rondom het middenrif van de zon gespannen

met hun kleurige baarden rond de wangen
de monden druipend van fortuin
en bijen die uit hun bekers drinken
innig gouden was in de botten gieten

wijl de kwieke vogels het keukenraam afspieden
binst de afwas het fluitend wedergluren
alles zich tersluiks tooit
met waaiers van lover en glasgordijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Emiel Warswater (Actief sinds: 31-03-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘zwellende lente’ van Emiel Warswater zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.