Klarenbeek

Valentijn

Langs de Abcouderstraatweg
Ooit rijksweg van Amsterdam naar Parijs
Ligt nu een heerlijkheid, met heemtuin en struweel
Doorsneden met kronkelpaden, heldere sloten, een paradijs
Wilde planten, vogels, insecten en bomen
Vormen een onverwacht ecologisch geheel

Waar de snelweg was gepland
Ligt nu een verzonken zandlichaam
Waar rietzangers en kleine karekieten zingen
Bruine en groene kikkers springen
Orchideeën groeien er spontaan
Zoveel natuur was ik ontwend

Een windwatermolen houdt het waterpeil hoog
Voor de echte koekoeksbloem, st. Janskruid
Hondstong, kalmoes, parnassia en fluitenkruid
Ook de wortels van stijve ogentroost vallen niet droog

Een IJsvogel breekt hier als een blauwe schicht
Door het wateroppervlak en snaait een vis
In de kauwenboom huizen talloze paartjes
Ze blijven hun hele vogelleven trouwe maatjes

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Klarenbeek’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.