INLOGGEN
«»

winter

Winter

De wind waait koud en guur
Er komt verandering in de natuur
Buren en vrienden steken warme vuren aan
De zomer is voorbij en met de herfst is het gedaan
Vogels verschijnen in hun winterpakjes
Aan mijn zelfgemaakte voederbakjes
En dan vallen de sneeuwvlokjes met ingetogen pracht
En geven de aarde een mooie wintervacht
Ik doe mijn winterschoenen aan
Om op zo een morgen stil op pad te gaan
Wandellen door de stilte
in de ochtendlijke kilte
Alleen mijn stappen kan ik dan horen
In de hemelse sneeuw die is bevroren
Ja het is heerlijk wandellen doorheen dat maagdelijke sneeuwtapijt
Alleen als ik dan omkijk heb ik wel een beetje spijt
Kom ik dan thuis dan is hetgeen mij geweldig smaakt
Die warme koffie en die boterham die ik heb gemaakt
Mijn handen die zijn dan bevroren
En ik heb vreselijk koude oren
En dan is er nog iets waar ik naar verlang
De lente, want de koude winter duurt mij veel te lang

L.G

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

godschalk ludo
Actief sinds: 19-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘winter’ van godschalk ludo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.