INLOGGEN
«»

Frisse morgen.

Ik begroet de frisse morgen
de blauwe lucht en zonneschijn,
terwijl ik wandelend geniet
denk ik: God wat is dit fijn!

Dan hoor ik een luid gakken
van ganzen in hun vlucht,
ze vliegen in een V vorm
in de prachtig blauwe lucht.

Ontroerd kijk ik omhoog
en zie met diep ontzag
de ganzen overkomen
op deze mooie dag.

Ze vliegen naar het zuiden
in een perfect formaat,
ook al zijn het ganzen
't is God Die hiervoor staat!

Genietend loop ik door
en 'k verbaas me zeer,
want kijkend in het rond
zie ik de grootheid van de Heer!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Frisse morgen.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.