Gele ridderzwam

Roel van Ekeris

Paddenstoel in het zand.
Een leven in armoe aanbeland.
Verscholen tussen ijle dennen.
Tussen naalden zul jij het leven kennen.

Zwamvlokken in diepe grond.
Met dennenwortels sloot jij een verbond.
Het stuivend zand kan je intrigeren.
IJle humusbodems fascineren.

Statige zwam van de late herfst.
Een strenge vorst zorgt pas dat jij bederft.
Ridder in goudgeel.
In het laatste stuifzand zie je ze niet veel.

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gele ridderzwam’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.