INLOGGEN
«»

Paddenstoelen vlakbij huis!

Wat ik niet echt verwachtte en waarnaar ik wel uitkeek:
paddenstoelen heel dichtbij een nabije sloot
Heel goed ernaar kijken hoefde niet eens; zeker een
honderdtal dat het bood

Grijzig-grauw dan hun kleur, afstekend tegen al gevallen
blad Ik bewonder hen zeer, maar helaas ook vertrapt zijn
ze al wat...
Een onbekende hond rende op het grindpad naar me toe

Hij wilde zielsgraag vriendjes met me zijn en had gelukkig
geen enkel oog voor de schoonheid die er in zoveel
natuur zomaar school.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Paddenstoelen vlakbij huis!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.