INLOGGEN
«»

De Heer zag dat het goed was

Prille blaadjes aan de bomen
bloesem die zo mooi ontluikt
soms komen er regenstromen
druppels hangen aan het blad
en de zonnestralen glinst'ren
op 't jonge blad, verwarmt je hart.

Alles door de Heer geschapen
alles was zo goed en mooi
toen kwam leugenaar de satan
en men viel aan hem ten prooi
Jezus kwam om ons te redden
van de zonde en de dood
uit de klauwen van de satan
want diens macht is nog zo groot.

Prille blaadjes aan de bomen
zijn zo kwetsbaar en erg teer
worden ze niet goed behandeld
vallen af, groeien niet meer
gif zal het blad dan doden
doet de Here God zo'n zeer.

En de Heer zag dat het goed was
alles was volmaakt en mooi
En als kroning op Zijn schepping
kwam de mens in pracht en tooi
Bijna Goddelijk geschapen
schepsels naar Zijn evenbeeld
De Here God rustte 's avonds
overzag hoe goed Hij het deed.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Heer zag dat het goed was’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.