Vliegenzwam

Roel van Ekeris

Struinend door herfstige bossen
Waar bladeren kleurrijk uitdossen
Bodemtapijten veren
En jij bent er paddenstoelen aan het bestuderen

Overal laat je je ogen verwennen
Waar je steeds meer paddenstoelen begint te kennen
Zwammen leven als een parasiet
Daar waar het leven al verliet

Paddenstoelen kringsgewijs op de grond
Waar een heuse berk in de omgeving stond
Samenlevend met een boom
Andere soorten zijn toch meer een zwakte symptoom

Maar de paddenstoel waarvoor jij naar het bos kwam
Dat is toch de vliegenzwam
Rood met stippen gekleurd
Het heeft je allemaal goed gehumeurd

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vliegenzwam’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.