INLOGGEN
«»

Pepers in de tuin

Verwonderd en stil bleef ik voor haar tuintje staan
Felgekleurde pepersoorten zag ik geleidelijk
groeien gaan

Wel zo aanlokkelijk; de zon scheen erop, hun helle
tinten Geen vogel haalde het in zijn kop
om eraan te pikken...

Zwaar giftig voor de mens? Slechts voor de sier?
Ik dacht opeens met veel plezier aan mijn vroegere
kookkunsten

En heet dat zo'n ding was! Tegelijkertijd heerlijk
aromatisch! Deze, hier buiten, vertrouw ik voor
consumptie voor geen cent

Liever maar de dierbare herinnering laten zoals
mij nog altijd bekend.

Dakoyria, 2020.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ Pepers in de tuin’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.