Windstil bos

Roel van Ekeris

Een opstap naar rust
Op belevenissen gefocust
Windstil
Natuur maakt het verschil

Proef het zomergroene eikenbos
Het straalt rust uit
Het gevoel proeft
Gedachten worden teruggeschroefd

Het eikenblad
Waar een wintervlinderrups opzat
Het heeft de aandacht van een koolmees getrokken
Op de stamvoet zitten zwavelzwamvlokken

Je hebt losgelaten
En straalt het uit
Slechts vogels die er praten
Een merel zingt met betoverend gefluit

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Windstil bos’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.