INLOGGEN
«»

Douglasspar

Statig rijzend naar het licht
Recht opgaand in het zicht
Hoge kronen vaak gesloten
In de ondergroei wat jonge loten

Douglas sparrenhout
De geuren zijn je neus toevertrouwd
Boomstammen die 50 meter de lucht in rijzen
Je weet dit bos om z’n hout te prijzen

Intieme sferen die het bos aan de wandelaar zal geven
Je kwam er weliswaar weinig vogels tegen
Het naaldpakket van het bospad veert als een trampoline
Het sparrenbos bezorgt je levensvitamine

RoelvanEkeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Douglasspar’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.