INLOGGEN
«»

Het kleine geëerd

Van de kleinste details leren genieten
Die andere dimensie aanschieten
Waarin je alle details kon overzien
Onderlinge relaties ontdekken, sedertdien

Heb jij die dromen waar kunnen maken
Heeft het je positief kunnen raken
Het goede in het kleinste levensdetail ontmoet
Die andere kleine wereld begroet

Heb jij van kleine dingen kunnen genieten
Het oorzakelijke verband met ecologische limieten
Je leven kunnen omschakelen naar verdieping
Hoe het leven tot in de kleinste details verging

Heb jij de aarde zien veranderen
Jezelf laten meanderen
Voel jij trots weer binnenstromen
Als het kleine leven weer terug kan komen

Genoegen nemen met wat minder
Voor de natuur iets minder hinder
Of staat omzet en geld centraal
Voor menig klein leven fataal

Het kleine dat zo’n groots gevoel kan geven
Nooit meer naar het maximale streven
Genoegen kunnen nemen met wat je hebt
Grootheidswaanzin slechts louter nept

Leven in het kleinschalige landschap
Wat je waardig hebt opgeknapt
Het kleine scheppen is een groots gewin
Genietend hoe mens, plant en dier dit bemind

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het kleine geëerd’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.