Nachtegaal

Roel van Ekeris

Heb het mogen bewonderen
Iets wat je laat overdonderen
Nachtegalenzang is intens genieten
Momenten die je niet meer loslieten

Vogelzang zo ongewoon
Klanken als in een droom
Altijd naar het moment verlangd
Je hart heeft de natuur bedankt

Het doet heel veel met je
Onzichtbaar in het struweel
Daar open je je keel
En weet daarmee menig vogelaar op te winden

Vogelzanger in het stille duin
Tussen duinstruweel geadoreerd bazuin
Menig gemoed verblijdt
Jij speelt voor mij een gewonnen strijd

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nachtegaal’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.