Bosbeleving

Roel van Ekeris

Innemende atmosfeer vanuit het bos
Gedachten laten er vanzelf los
Gevallen bladeren in humus opgehoopt
Menig naaktslak die over de bosbodem kroop

Boomwortels voorzien van kracht
Verende mostapijten voelen zacht
Rottend hout in druipende regen
Ieder jaargetijde kom je paddenstoelen tegen

Sferen van kathedrale beukenwouden
Waar rustieke stilte zich laat opbouwen
De paden van vergankelijkheid
Deksels oppassen dat je er niet uitglijdt

Til jezelf naar een hoger belevenis-echelon
Uitdagingen waar je je in vinden kon
Dalend, na een hellend pad
Vermoeide benen waar de klad in zat

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bosbeleving’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.