Als de merel zing

Roel van Ekeris

Blijdschap uit je tuin
Waar bloemen laten bekoren
Vogels horen
En de merel zingt

Hij brengt je de ochtend en avond
De zangmeester in je tuinachtergrond
Z’n sierlijk zangritueel
Alsof hij met je ochtend speelt

Zijn lieflijkheid laat het tuinleven bekoren
Jouw tuinmerel als toebehoren
Wat zou de dag zijn zonder tuinvriend
Een love-zang heeft ie wel verdient

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als de merel zing’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.