INLOGGEN
«»

Rivierbegeleidend bos

Rivierbegeleidend bos
Waar de stroming komt en gaat
Struwelen als een warrige haardos
Wilgentenen zijn er volop paraat

Als je er heen gaat
En met je laarzen erdoor gaat
Menig wilg en meidoorn voor je verschenen
Brandnetels en distels langs je benen

Galloway runderen in de uiterwaard
Afgewisseld met een Konikpaard
Dood hout drijvend in het water
Een bever bouwt voor later

Populieren groeiend aan de oever
Menig vlinder is er een fijnproever
De lepelaars lepelend langs een wiel
Plotseling dat een waterplas weer droog viel

Er valt een wereld te beleven
Zuivere lucht mag iets extra’s geven
Recreatie zorgt voor drukte op z’n tijd
De rivier wil er altijd z’n water kwijt

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Rivierbegeleidend bos’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.