Vuurvlindertje

Roel van Ekeris

Vuurvlindertje
Je bent een harten-bindertje
Een oogstrelende zonnestraal
Verbindt ons hart met de liefdes-taal

Jouw felle oranje gloed
Telkens, als jij je vleugels open doet
Aan jou kunnen we ons hart verpanden
Telkens, als we je op schapenzuring zien landen

Je hebt je eitje op het plantje afgezet
Geeft onze ogen belevingspret
Met je kleine vleugeltjes, dapper door de wind
Door menig natuurliefhebber, zo bemind

Vurig vlindertje
Harten-bindertje
Oogstrelende schoonheid
Telkens als je ons weer vlijt
En je vliegensvlug voorbij glijdt


Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vuurvlindertje’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.