Jouw bos

Roel van Ekeris

Serene stilte
De rust om je heen
Slechts een gaai die gilde.
Mooie korstmossen op een verweerde steen

Je groene jas
Zoekend met je kompas
Blinkende berken
Koolmezen die je opmerken

Bedruppelde mossen in het groen
Elfenbankjes vormen een legioen
Hertenkeutels op de grond
Een hinde die naar haar kalf een signaal uitzond

Sfeer in vreedzame stilte
Het bos druipt in alle ochtendkilte
Een eerste fietser gaat voorbij
Resteert nog slechts het bos en jij

RoelvanEkeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jouw bos’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.