Veldleeuwerik

Roel van Ekeris

Vrolijke flierefluiter in heide en akkerland
Aan jou hebben we ons hart verpand
Gezellige kwetteraar
En nooit voor zessen klaar

Je kwettert maar door in de lucht
Voor je vrouwtje maak je burengerucht
Uit agrarische gebieden ben je praktisch verdwenen
In grootschalige graasweiden zijn er meer verschenen

Je bruin gekleurde veren
En je witte buik hou je in ere
Je bent een liefhebber van insecten
Kent nauwgezet hun voorkeursaspecten

Zaden eet je van de grond
Waar je ook wel eens een regenworm vond
Rupsen weet je ook wel goed te keuren
Veldleeuwerik, jij zult m’n dag kleuren

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Veldleeuwerik’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.