Om vlinders geven

Roel van Ekeris

Een vertederende blik
Het maakt je bewogen
Vlindergeluk
Invoelbaar als knuffel of een Hug

Kleurrijke bosranden beleven
Waar zij in het zonlicht zweven
Gevoel keert terug naar de onschuld
We hebben weer geduld

Het aanschouwen en bewonderen
Iedere vlinder is een bijzondere
Het levensverhaal dat ze vertellen
Inbeelden en voorstellen

De voorkeuren die hun het leven biedt
En zorgt dat jij van ze geniet
Het zorgvuldig met hun natuur omgaan
Krijg het voor jouw vlinderplezier maar gedaan

Vlinders zijn het waard om van de genieten
Te veel vlinders die het leven lieten
Waardiger voor al het leven zijn
Maak de wereld fijn

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Om vlinders geven’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.