INLOGGEN
«»

Fochteloërveen

Hoogveentapijten
In heidevelden verweven
Met bosranden omgeven
Je kunt er je dag wel slijten

Wandelend over een venig pad
Waar in de heide menig Roodborsttapuit zat
Je hebt er naar Kraanvogels gekeken
En naar berken die door hoge waterstand bezweken

Adders zonnend op een zandig reliëf
De Slangenarend die het beseft
Witte pluizen in het veen
Een hagedis die tussen een heide-pol verscheen

Libellen zwevend over een veenplas
Eentje die de pineut was
Gevangen door Zonnedauw
Het plantje toonde geen berouw

Fochteloërveen
Telkens als je er weer verscheen
Genietend om vogels te kijken
Een nieuwe tocht, dat zal je wel wat lijken

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Fochteloërveen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.