Kampvuur bij het water

Roel van Ekeris

Je hebt een mooi plekje uitgekozen
Daar langs de waterkant
Nadat je de natuur hebt uitgeplozen
Is er eindelijk lichaamsrust vacant

Hier mag je een kampvuurtje maken
Waar je je gedachten kwijt kunt raken
Slechts een roodborstje heb je gehoord
Bosbeekjuffers dansen er ongestoord

Een stilstaande beek
Waarin je tot de bodem keek
Duizenden keien liggen er verspreid
Het groen is er aan de kanten flink uitgedijd

Het kampvuur knettert er gedwee
Het maakt de inwendige mens tevree
De wandelschoenen hebben rust gekregen
En hebt je voeten in het water gelegen

De tijd die je er verbleef was aangenaam
Je bent toch weer verdergegaan
Het vuurtje heb je uitgemaakt
De boterham heeft er gesmaakt

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kampvuur bij het water’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.