INLOGGEN
«»

Veluwse savannen

Grazige steppen
Je kunt er een luchtje scheppen
Waar ooit stuifzand was
Komen schapen er nu voor het gras

Temperaturen kunnen er uithalen
Wind die de temperatuur zal bepalen
Extreem warm tot bittere kou
Nachtvorst en dauw

Het open Veluwse zandlandschap
Je zet er menig stap
Slechts hier en daar een kolossale den
Het wild dat hier leven mag wordt niet verwend

Hier heerst armoe en gebrek
Menigmaal stuit het wild er op een hek
De bodem door bijzondere mossen vastgelegd
Je bent aan dit landschap gehecht

Veluwse savannen
Met vastgelegde duinpannen
Bunt- en schapengrassen tussen Bochtige smele
Dit is de plek waar herten mogen spelen

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Veluwse savannen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.