INLOGGEN
«»

Bergen beklimmen

Bergen beklimmen

Op een bergtop staan
Overzicht geeft inzicht
Het maakt een mens voldaan
Het geeft tegenwicht

Je voelt je een dwerg
Hoog op een berg
Door weids uitzicht omgeven
Een wereld te beleven

Je hebt bergen beklommen
Bergketens gezien als statige kolommen
De gieren zien zweven
Met raven omgeven

Over alpenweiden getrokken
Je moest er soms flink knokken
Pieken en dalen
Longen getest tijdens ademhalen

Koebellen horen
Bloemen mogen bekoren
Edelweiss gespot
En zag er zelfs een Alpenmarmot

Dit was een dag vakantie vieren
Heerlijk dat avonturieren
Je heeft er hard voor gewerkt
Je bent er door gesterkt

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bergen beklimmen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.