INLOGGEN
«»

Ingeklemd tussen de gouden maanden

November is een schorpioen
ingeklemd door een kreeft met gouden scharen.
Noch de beweeglijkheid van een vis,
noch een pantser van kracht.
beschermt november tegen gevaren.

November mist de vruchtbaarheid
waarom oktober wordt benijd,.
November is evenmin de maand van het feestelijk licht.
Dat vooral aan december wordt toegedicht.
Klaarblijkelijk is november wat saai,
En is zijn beeldvorming minder fraai.
Ingeklemd tussen de gouden maanden
houdt hij zich staande.

En gelijk een schorpioen veel weerstand biedt,
vertrapt men ook november niet.
En ziet men ieder nieuw jaar steeds weer een november
als een zeldzame ster naast een ander exemplaar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ingeklemd tussen de gouden maanden’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.