Bomen

Marion Kleuters

ik hou van bomen in de zomer
als ze vol en groen zijn en
het bladerdek speelt met het licht
dat vlekken maakt op mijn gezicht
ik lig met mijn ligstoel in het park
hun koele schaduw is zo fijn
zonder bomen in de zomer
verandert de stad in een woestijn

ik hou van bomen in de herfst
hun kleuren die knallen
tot de bladeren vallen
en alles kaal is
de wereld schraal is
en vogels vluchten
naar warmere luchten
dan hou ik van bomen in de herfst


ik hou van bomen in de winter
als ze kaal zijn
hun takken kooien
in de lucht zijn
als ijspegels aan hun takken hangen
vervullen zij mij met verlangen
naar n witte winter wondertijd
de lange donkere dagen ten spijt
ja ik hou van bomen in de winter.

In de lente hou ik van bomen
als er kleine knoppen aankomen
en bloesem bloeit roze en wit
of het nieuwe blad heel lichtgroen is
als verse sla sappig en fris
en ik weer naar buiten ga
want eindelijk is de lente daar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marion Kleuters (Actief sinds: 03-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bomen’ van Marion Kleuters zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.