INLOGGEN
«»

De zomer is voorbij.

Als de gouden kleuren stralen
in het bos en op de hei,
dan is de herfst toch echt gekomen
en de zomer is voorbij.

Het begint wat meer te waaien
en veel eikels vallen neer,
't wordt al vroeg weer donker
ja typisch herfstig weer.

Maar als de vele groene blaadjes
veranderen in een rode gloed
met gouden glans en diepe kleuren
is dat God die dit alles doet!

Hij schenkt ons de seizoenen
de herfst hoort daar ook bij
en met een overdaad aan kleuren
maakt God ons dankbaar blij!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De zomer is voorbij.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.