Door de seizoenen heen.

Els Hengstman-van Olst

Lente, zomer, herfst en winter,
jaargetijden wonderschoon,
ach, we zijn er aan gewend
en vinden het zo gewoon!

Maar als alles opnieuw uitloopt
en ontwaakt uit winterkou.
denk dan ook eens aan dit wonder
en zie Gods hand van trouw.

Als de schoonheid van de lente
uitbarst in haar volle pracht,
is dat een voorproefje van God
en wat ons in de Hemel wacht.

De zomer met haar intense kleuren
de avonden zo warm en zwoel
en na wat fikse onweersbuien
frist het op en is het koel!

Dan treedt met warme bruine tinten
de herfst op het seizoen toneel,
de eerste koude nachten komen
en zo volgen er nog veel.

De winter komt met sneeuw en ijzel
verandert alles in wit tapijt,
sleetje rijden, skiën, schaatsen
dat is wat het hart verblijdt!

Maar dan komt het kerst gebeuren,
Jezus geboorte wordt herdacht
en dwars door alle jaargetijden
blijft dit steeds van kracht!

Ja, alle vier de jaargetijden
spreken van Gods trouw,
door de seizoenen met hun schoonheid
zegt God ons steeds: Ik hou van jou!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Door de seizoenen heen.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.