vallende regen

Peter Paul Doodkorte

vallende regen
is als een zomerse douche
die ons het licht steelt
om het in bloemen te verbergen
die als tijdelijke zijrivieren
groen uit de grond stromen

vallende regen
is tegelijk zegen en vloek
voor wie het land bewerken
omdat het precies nooit genoeg
dan wel altijd teveel is
als zij zich ter aarde stort

vallende regen
is in kleurrijke regenbogen
als het mooiste parelsnoer
telkens als de zon stralend
haar transparantie gebruikt
ons intens geluk te toveren

vallende regen
is de bron van transformatie
die zich frisgroen presenteert
in het lover van de lente
dat zich zomers uitgekleurd
in het najaar weer vallen zal


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Mijmering op een regenachtige zomeravond | 12 augustus 2019

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘vallende regen’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.