INLOGGEN
«»

Kleur van water


kleur van water


jij ontvouwt
in een schitterend
perspectief de meest
mooie landschappen
uit elk natuurgebied

kleurt met
seizoengebonden kwast
de subtielste momenten
van het op de akkers
staand rijpend gewas

glooit bos
en weiderand
als gegoten langs
de speels meanderende
en fris kabbelende beek

draagt de
kleur van water
door het land
uitmondend in de
delta van een verre zee

die als begin
het afscheid brakjes
tot zich neemt in
de kringloopgang van
het immense waterland


wil melker
12/07/2019
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kleur van water’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.