Vlaanderens schoon

yvette Vanavermaete

Waar men gaat langs Vlaamse wegen
Komt men steeds uw schoonheid tegen
Overal vindt men die ongeziene pracht
Waar men wandelt, zwerft of lacht.
Zijn het nu bossen, velden of land
De natuur heeft overal zijn mooie kant
O Vlaamse Ardennen uit mijn streek
Jij maakt zo vaak mijn hartje week.
Behoud, zo lang je kunt
Je schoonheid en poëzie
Je puurheid en harmonie
Laat je nooit bedreigen door de activiteit van de mens
Blijf zoals je bent, dit is mijn grootste wens.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

yvette Vanavermaete (Actief sinds: 23-03-2019)

Informatie bij het gedicht

Ik woon in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Hier heeft men nog mooie bossen en ongerepte plekjes natuur , die ieders wandelaarshart kunnen bekoren. Hopelijk mag dit zo blijven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vlaanderens schoon’ van yvette Vanavermaete zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.