OUD NIEUWS

Han Messie

Het ruisende riet is een bekend woord
dat verlangen naar rust oproept
of mensen doet geeuwen
brengt voor mij
steeds de verrassing
van nederig buigende halmen
met de zachte bescheiden stem
die een onvergank'lijke klank heeft
alle wereldtijden begeleidt
twee vereende wijzen laat horen
wier maat strijdt:

hortend geritsel boodschapt
hechte geborgen huiselijkheid
aan kleine vogels en tere kevers

't weemoedige maar hoopvolle waaien
bij wenkend wellend water
noodt tot eeuwig zwerven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘OUD NIEUWS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.