HOLLAND

EMMERESCH

Wandelen door Holland is dwalen door geschiedenis
Elke wilg, elke kade of tiendweg vertelt een verhaal
Hoor dat van de eenzame oude eik op de heide
Luister maar eens naar de kleppende klok van een dorpskerk.

Wandelen door Holland is dwalen door meandering -
Toch? In dat immer zo rechtlijnige cultuurlandschap?

Maar voel je de beklemming die ligt achter de horizon?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

EMMERESCH (Actief sinds: 28-01-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HOLLAND’ van EMMERESCH zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.