INLOGGEN
«»

Een vroegere duinwandeling

In gedachten ben je weer in het toenmalige
natuurgebeuren Struiken die door zachte
regen heerlijk zijn gaan geuren...

Het pad in de duinen dient als wandelgebied
Een geschrokken konijntje haast zich weg
Bessen die je alweer ziet Van de al gerijpte
pluk en eet je een handvol

Éven waan jij je alleen op de wereld; je stem
kaatst terug, komt weerom Een heuveltje dat
je en passant beklom

Sommige naaldbomen die je meer dan goed
kende naar vorm en kleur, grootte en jou meer
dan verwenden

Jouw maag die zich opeens meldde: je hebt
trek in soep! Een geschikte uitspanning die
je daartoe bestemde

Jezelf laten opdrogen en nog wat nagenieten
Een laatste blik werpen óp; een eekhoorntje
dat je rap voorbij ziet schieten.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een vroegere duinwandeling’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.