DE LEYENS NAJAAR

Han Messie

Vloeiend drinkt Rottevalles reine meer
de ijle herfstzon, waar eenden zich bedaard
in gespiegeld zien; nuchter blijft de aard:
het eigen ik ontmoeten verdwijnt weer.

Aan de oever hangt riet levensmoe neer,
beseft gelaten dat het is doodverklaard.
Bomen, met felrode besjes verzwaard,
begroeten blij het getij van hartzeer.

Smeerwortel en akkerdistel tonen
trots volhardend de laatste bloemenpracht:
edel purper mag de afgang kronen.

Bedaagd gras, jonge paddenstoelen zijn kracht
voor de ree, die tussen struiken wil wonen,
daar moedig op de moeraswinter wacht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De Leyen is een meer, dat heel goede bescherming geniet van Staatsbosbeheer. Het is geheel omgeven door weiland, moeras, en kreupelhout, waartussen ook bomen staan. Het ligt vlakbij Rottevalle in Friesland.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE LEYENS NAJAAR’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.