In balans

wil melker


in balans


nog ben ik
er niet uit
ben jij de
regenkoningin
of kiest droogte
jou als bruid

je talent
is onmiskenbaar
in de organisatie
van het evenement
gekend zijn je
warme eigenschappen

hoe jij de regen
op gods vruchtbare
akker kan laten lopen
is als het dopen om
in de hemel te komen
met het heilige kruis na

als bruid ben jij
ongeëvenaard in het
aanprijzen van de
gouden herfstproducten
volle rijpe zaden en
zondoorstoven fruit

waar regen en
droogte elkaar als
complement kiezen
zal alles in waarde
stijgen als zij samen
en in goede balans zijn


wil melker
09/08/2018
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In balans’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.