De zegen van regen

Gertjan van der Kraan

De zegen van regen

Genietend van de rijke zegen
Van gestaag neervallende regen
In mijn tuin onder de parasol
Stroomt mijn hart helemaal vol
Met oprechte dankbaarheid
Dat na zo’n lange droge tijd
De zon zich eventjes verschuilt
En de lucht van vreugde huilt
De natuur dankbaar adem haalt
Omdat er nu regen nederdaalt
De droge grond en het gele gras
Akkers vol met smachtend gewas
Er ontstaat een vreemd verlangen
Hoe lang de bui zal blijven hangen
De boeren hopen op een lange tijd
Vakantiegangers op kortstondigheid
Maar hoe we de regen ook beleven
Zonder vocht zullen we het begeven
Want de natuur trekt toch zijn spoor
Maar bereiden we ons daarop voor
Lang daarvoor of op het moment
Als hij je bedreigt of juist verwend


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Beleving vanuit verschillend gezichtspunt

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De zegen van regen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.