INLOGGEN
«»

LUCHTSTROMEN

Op dorbruine dennennaalden
deint een peterselieplant
zacht in de zoele schemerwind

haar rijpe geuren zweven
door de zwartgrijs-blauwe lucht
naar zuchtende pijnbomen
en schimmige wolken
brengen
overal een zwakke adem
die vergeefs poogt
gestalte aan te nemen
ooit
uit vele tonen bestond
dikwijls sluimerde
vol ingetogen geldingsdrang
thans rondwarend
niet-begrepen woorden spreekt
toekomst zonder eind heeft

het kruid waarmee dit vers begon
voedt zich met de verzonken as
van een verbrande dode

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De as van gecremeerde mensen wordt vaak in een speciaal daarvoor bestemd park uitgestrooid. Maar soms gebeurt dit weleens zomaar ergens in een bos. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘LUCHTSTROMEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.