BEHOUD

Han Messie

's-Gravelands schriften, welke vreedzaam strijden
voor planten- en dierenrijk in Nederland,
baren een gevederde muzikant.
De vogel wil zijn hoorders verblijden:

ze volgen hem, wiens tonen zich verspreiden
door kasteelbossen bij statig boerenland,
zacht zingen van verleden met strenge hand,
dan luid galmen boven wazige weiden.

De nevel vlucht; het wijde gras verzinkt.
Een berkje zwaait vorstelijk als bladerstaf
over het nieuwe moeras, dat moedig blinkt.

Poelen zijn vol kikkerroep. los én straf:
stoere stem, die steeds vergaat _ weer opklinkt.
Jaar tweeduizend maakt een lied; het komt nooit af!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht, geschreven in 1999, voorzegt de werkzaamheden van Natuurmonumenten, die vanaf het jaar 2000 steeds doorgingen en steeds door zullen gaan.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BEHOUD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.