Uur na uur

Gertjan van der Kraan

Uur na uur

Een bloem, een wolk, de dauw en de zon
Ik wilde dat ik de schoonheid bevatten kon
Begrijpen om die liefdevol door te geven
Te wijzen op de vergankelijkheid van ’t leven
En te genieten van al deze mooie dingen
Heerlijk ontspannen daarover te zingen
Een regenboog of heldere blauwe lucht
Zien, ervaren, voelen als een vlucht
Uit de realiteit van het dagelijks leven
Je er even helemaal aan over geven
In tegenstelling tot de beelden die je ziet
Op social media, barstensvol met verdriet
Voortvloeiend uit status, eer en macht
Opgelegd aan mensen zonder kracht
En dan die bloem, wolk, dauw en de zon
Ik wilde dat ieder mens ervaren kon
De harmonie en schoonheid in de natuur
Als voedingsbron voor vrede, uur na uur
Verlangend en genietend ondergaan
Zomaar even vredig stil blijven staan
Bij die eenzame bloem bij je in de straat
Zodat die bloem even heerlijk bloeien gaat
Want op dat moment ben jij de zon en regen
Kan zo’n eenzame bloem er weer even tegen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uur na uur’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.