INLOGGEN
«»

IT FRYSKE GEA

Deze wakende adem
zweeft en kringelt zwervend
boven het vrije water
door de welriekende lucht
der Friese ruimte
heeft daarbij de gedaantes
van verschillende vogels

meeuwen zwemmen luid schallend
op een zuiver meer
geven hun boodschap door
aan grutto en kievit
die over weiden scheren
langzaam statig dalen
bij een dichte bosrand
vlijtige spechten manen
tot het maken van toonkunst
vol bemoedigend slagwerk
opdat wielewalen
joelend mogen zingen
over behaalde eer

broederschap geleid
door vernuftig vooruitzicht
vermengt zich vloeiend
met kundig woudbeheer
onder Neerlands hoede.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

It Fryske Gea geniet een broederlijk samengaan met Staatsbosbeheer. Zowel het wijde water, velden als bossen houden beide instellingen nauwlettend in het oog. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘IT FRYSKE GEA’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.