INLOGGEN
«»

WILLEN EN ZIJN

Ergens op de bloeiende hei
staat een lage dennenboom
gedrongen maar met wijde kroon

binnen zijn kromme takken
huist een onzichtbare vinger
die
druk peinzend groeit
het hemelblauw ontmoet
met knikkende top
naar vier einders wijst
onbesuisde reislust
en verkenningsdrift uitstraalt
dan
langzaam buigend tot de grond zakt
in paarse kriebelstruiken schrijft

zwerven door mijn gonzend veld
steeds speurend rondgaan
langs vlinder- en kevereitjes
geeft me een dolende stee
van hechte aard _ zichzelf getrouw.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De gedachten van een dennenboom, die steeds rond waren, toch op dezelfde plaats blijven. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘WILLEN EN ZIJN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.