Een kleine kabouter

©Hjp

Wandelend door het bos,
zie ik een kleine paddenstoel.
Hij is rood met witte stippen,
teer en breekbaar om te zien.

Als ik heel goed kijk,
zie ik een minuscule rookwolk.
Die paddenstoel is het huis,
van een kleine kabouter.

Die kleine kabouter,
angstig weg gedoken in een hoekje.
Bang dat hij is,
om betrapt te worden.

Ik spreek de kabouter rustig toe,
wees maar niet bang.
Ik bewonder het kleine tafereel,
ik doe je geen pijn.

De kleine kabouter gaat weer rustig
verder met wat hij deed.
Ik loop weer verder over het bospad
en ja mijn gedachten sloegen even op hol,
bij de gedachte aan dit kleine tafereel,
terwijl ik langzaam over dit bospad wandel!!!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

©Hjp (Actief sinds: 02-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een kleine kabouter’ van ©Hjp zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.