slimme apen?

Geert Messelis

we hebben veel stof doen opwaaien
op aarde
we maakten zelf woestijnen. oeps
een jonge soort
met veel kapsones
wat wij beroerden noemen we cultuur
de os, de ezel, zoveel meer
niet te vergeten CO2
maar zelf zijn we natuur
hoe rijm je dat dan samen?
wij de agressiefste der primaten
de aarde is van ons verkouden
hou op de aarde hoest ons uit
vindt een nieuwe balans
en dat was dat
zal de rest van de natuur
"de rede" missen op aarde?


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘slimme apen?’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.