INLOGGEN
«»

gedoemd

de kaalslag nadert elke dag
als we klaar zijn blijft er weinig over
mieren bouwen toens
ze nemen alles in
wat leefbaar was
voor andere soorten
we zijn dieven echte rovers
natuur is blijkbaar weiland
met koeien die we melken
kom en eet ook maar hun vlees
een grote uitstoot broeikasgas
hoe zuiver toch de lucht
de vogels in het zwerk
maar ieder jaar wat minder
door het ploegen van de bermen
wie echt natuur wil
gaat die ook bederven
het is de vloek van onze soort
dat alles wat we raken
in lood verandert

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘gedoemd’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.