INLOGGEN
«»

Bloemen van de werkelijheid

Bloemen van de verleidelijkheid
worden momenteel niet in het nauw
gedreven. Zij gloriëren op de
juiste tijd. Van lente tot aan
de zomer een uitbarsting van dat
kleurig bloementapijt dat ons niet
in droefgeestigheid om doet keren.

Heden mogen we het weer beleven
gelijk de vogels in het vrije veld.
Het verhaal van een ongekende
bloemenweelde wordt ook weer dit jaar
aan ons verteld.

Wij wenden ons derhalve niet met afkering
in bittere weemoed met spijt.
Die gulle gave zal ons doen eren wat
de bloemen ons geven in de lentetijd.

Wij laten leven wat onze beleving zo weldra
met zo veel vreugde zal vervullen.
Uit oprechte dankbaarheid over wat de natuur aan
ons zo weelderig wenst te onthullen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bloemen van de werkelijheid’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.