INLOGGEN
«»

Zijn eeuwenoude dromen


zijn eeuwenoude dromen


weer zuigt leem
als ik land schoon
van knoesten en dood hout

het is mijn loon
voor het vernietigen van
stukjes leven en hun ecodroom

wilde het uitgestrekte land
onder mijn strakke hand
tot grotere bloei zien komen

maar ging respectloos om
met wat al eeuwenlang
bestond in de vruchtbare grond

probeerde gras groener te maken
maar het groeien staakte
door een gans en muizenplaag

ben eindelijk gaan luisteren
naar de vogels en de wind
liet weer de bloemen komen

nu boer ik goed
is mijn land in harmonie en
bloeit zijn eeuwenoude dromen


wil melker
31/05/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zijn eeuwenoude dromen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.