INLOGGEN
«»

Mijn tuin

Het is ieder jaar weer spannend, mijn tuin
Wat overleefde de winter, wat ligt in puin?
Ik verbaas me vaak weer over een
zogeheten 'moeilijke' plant.
Die blééf groeien terwijl een simpel
exemplaar dat vertíkt en ook niet wil bloeien,
maar de geest gaf. Een hard gelag!

Of ik hier nou veel uit leer? Nou nee, steeds
breek ik er mijn hoofd weer over een over-
gewaaid gebeuren in de meest fraaie kleuren...
Een grotendeels stenen tuin heb ik voor het
gemak.
Tenminste: dat dácht ik terwijl mijn klomp brak!

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn tuin’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.