Daarna werd het stil

Dolf de Jong




De grote Stille oceaan
speelde weer met zijn kracht,
hij toonde de mens zijn macht.
Een tsunami zocht zijn baan.

Hij stortte zich met donderend geraas
op de stranden van Japan.
Niets en niemand werd ontzien
de oceaan die was de baas.

Dood en verderf werd gezaaid,
door zijn onbeteugelde kracht.
Alsof hij dacht; zijn macht,
met een elan vitaal te kunnen bewijzen.

Een land werd vernield.
Duizenden levens werden ontzield
en na de laatste gil;
werd het angstwekkend stil.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Daarna werd het stil’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.